Muuttajan muistilista

  1. Ilmoita muutosta vanhan ja uuden taloyhtiön huoltoyhtiölle ja isännöitsijöille. Kuopion Talokeskukselle teet muuttoilmoituksen helposti sähköisen palvelun kautta. Ilmoituksen perusteella muuttaja kirjataan talon asukkaaksi ja sukunimi lisätään huoneiston oveen ja porraskäytävän nimitauluun.
     
  2. Tee muuttoilmoitus maistraattiin ja postiin sähköisesti osoitteessa www.muuttoilmoitus.fi. Järjestelmä välittää muuttuneet osoitetiedot mm. viranomaisille ja Kelaan sekä useimmille pankeille, vakuutusyhtiöille, järjestöille ja lehdille. Tarkista Postin sivulta, mitkä tahot päivittävät osoitetiedot automaattisesti väestötietojärjestelmästä.
     
  3. Tallenna huoltoyhtiön numero puhelimeesi. HUOM! Huoltoyhtiö voi olla muukin kuin Kuopion Talokeskus. Oikean numeron löydät porraskäytävän ilmoitustaululta. Varmista myös, että huoneistossa on toimivat palovaroittimet. Tarvittaessa sovi myös saunavuorosta ja autopaikasta.
     
  4. Muista myös: tee sähkösopimus, siirrä mahdollinen internetliittymäsi uuteen osoitteeseen ja päivitä kotivakuutukseesi uuden kotisi tiedot.